1/1

AEG L8FBL842E

AEG L8FBL842E - Frontmatad tvättmaskin

En miljövänlig tvättmaskin med låga förbrukningsvärden för el och vatten

  • Centrifugering: 1400 varv/min
  • Motortyp: Kolfri
  • Tvättkapacitet: 8 kg
  • Rengör och skyddar varenda fiber
  • 10 års garanti på ÖKOInverter-motor

Köp den till ett bra pris här:

7.599,-

Vill du gärna spara pengar på en lägre el- och vattenräkning?

I så fall är L8FBL842E från AEG en intressant kandidat att titta på. Den har nämligen fått A+++ i betyg i energiklassen, vilket är det bästa betyget en tvättmaskin kan ha. Tvättmaskinen är utrustad med en kolfri, invertermotor. Fördelen med invertermotorer är att det både ger en bra hållbarhet och hjälper till att hålla energiförbrukning på en låg nivå. Att motorn dessutom är kolfri bidrar till att hålla ljudnivån nere.

Hur viktigt är det att tvättmaskinen tvättar snabbt?

Då är AEGs Eco-tvättprogram perfekt. Programmet tar nämligen bara 59 minuter, vilket är extremt snabbt för ett Eco-program. Detta utan att tumma på renheten – tvättmaskinen väger nämligen automatiskt tvätten och anpassar energi- och vattenförbrukningen efter behov. På så vis hålls energiförbrukningen till ett minimum samtidigt som tvätten blir ren och fräsch.

Vanligtvis kan det vara svårt att hitta en tvättmaskin som både tvättar snabbt och energisnålt, eftersom de flesta tvättmaskiner behöver använda mer energi för att förkorta tvättiden, men här sticker AEGs tvättmaskin ut med sitt snabba Eco-program. Det finns dessutom både ett regelrätt snabbprogram på 20 minuter och en snabbfunktion som du kan trycka in för att förkorta tiden på ett vanligt tvättprogram. Det kan vara smidigt ibland när man har ont om tid, men tänk på att vatten- och energiförbrukningen går upp något när du ber tvättmaskinen att tvätta snabbare än vad som tvättprogrammet normalt tar.

Genom en särskild funktion kallad ÖKOMix blandas tvättmedel och vatten så att det löser upp innan det kommer i kontakt med smutstvätten. På sätt är enzymerna i tvättmedlet redan aktiverade och når mer effektivt ut i varje textilfiber. Genom att välja ångfunktionen kan du dessutom minska behovet av att stryka. Ångan slätar ut skrynklor och veck och kan också användas som ett snabbt uppfräschningsprogram för kläder som inte är fläckiga, men ändå skulle må bra av att få bort dålig lukt.

Senaste köpguiderna