1/2

AEG L8FBL842E

AEG L8FBL842E - Frontmatad tvättmaskin

En miljövänlig tvättmaskin med låga förbrukningsvärden för el och vatten

  • Centrifugering: 1400 varv/min
  • Motortyp: Kolfri
  • Tvättkapacitet: 8 kg
  • Rengör och skyddar varenda fiber
  • 10 års garanti på ÖKOInverter-motor

Köp den till ett bra pris här:

7.999,-

7.999,-

Vill du gärna spara pengar på en lägre el- och vattenräkning?

I så fall är L8FBL842E från AEG en intressant kandidat att titta på. Den har nämligen fått A+++ i betyg i energiklassen, vilket är det bästa betyget en tvättmaskin kan ha. Tvättmaskinen är utrustad med en kolfri, invertermotor. Fördelen med invertermotorer är att det både ger en bra hållbarhet och hjälper till att hålla energiförbrukning på en låg nivå. Att motorn dessutom är kolfri bidrar till att hålla ljudnivån nere.

Hur viktigt är det att tvättmaskinen tvättar snabbt?

Då är AEGs Eco-tvättprogram perfekt. Programmet tar nämligen bara 59 minuter, vilket är extremt snabbt för ett Eco-program. Detta utan att tumma på renheten – tvättmaskinen väger nämligen automatiskt tvätten och anpassar energi- och vattenförbrukningen efter behov. På så vis hålls energiförbrukningen till ett minimum samtidigt som tvätten blir ren och fräsch.

Vanligtvis kan det vara svårt att hitta en tvättmaskin som både tvättar snabbt och energisnålt, eftersom de flesta tvättmaskiner behöver använda mer energi för att förkorta tvättiden, men här sticker AEGs tvättmaskin ut med sitt snabba Eco-program. Det finns dessutom både ett regelrätt snabbprogram på 20 minuter och en snabbfunktion som du kan trycka in för att förkorta tiden på ett vanligt tvättprogram. Det kan vara smidigt ibland när man har ont om tid, men tänk på att vatten- och energiförbrukningen går upp något när du ber tvättmaskinen att tvätta snabbare än vad som tvättprogrammet normalt tar.

Genom en särskild funktion kallad ÖKOMix blandas tvättmedel och vatten så att det löser upp innan det kommer i kontakt med smutstvätten. På sätt är enzymerna i tvättmedlet redan aktiverade och når mer effektivt ut i varje textilfiber. Genom att välja ångfunktionen kan du dessutom minska behovet av att stryka. Ångan slätar ut skrynklor och veck och kan också användas som ett snabbt uppfräschningsprogram för kläder som inte är fläckiga, men ändå skulle må bra av att få bort dålig lukt.

2/2

Hoover DWOL 413AHC3/1-S

Hoover DWOL 413AHC3/1-S - Frontmatade tvättmaskin

En rejäl tvättmaskin som passar till hushållet med stort tvättbehov

  • Centrifugering: 1400 varv/min
  • Motortyp: Kolfri
  • Tvättkapacitet: 13 kg
  • Maximum Silence
  • Active Steam/ Easy Iron

Köp den till ett bra pris här:

8.699,-

8.799,-

Behöver du ofta tvätta flera gånger i veckan?

Då kan det vara dags att fundera över en större tvättmaskin. Med 13 kg i tvättkapacitet kan DWOL 413AHC3/1-S från Hoover lätt få plats med ett ordentligt tvättlass. Jämfört med andra tillverkare vars tvättmaskiner brukar rymma mellan 7-9 kg så erbjuder Hoover en tvättmaskin där du verkligen får plats med allt du behöver. Och detta utan att behöva tumma på energisnålheten. Tvättmaskinen har nämligen energiklass A+++, vilket är det mest energisnåla betyget en tvättmaskin kan ha.

Tvättar du täcken och kuddar ofta?

Då behöver du inte bara en tvättmaskin som är stor utan även en som tvättar effektivt för att minimera tidsåtgången. Hoovers tvättmaskin är utrustad med ett Mix Power System+ som blandar vattnet och tvättmedlet innan det når kläderna. På så sätt löses tvättmedlet upp och aktiveras innan de kommer i kontakt med tvätten. Därmed får du ett effektivt tvättresultat vid en lägre tvättemperatur, vilket både sparar dig tid och energi då tvättprogram med lägre temperatur är både kortare och mer energisnåla. Om du önskar kan du också ansluta tvättmaskinen direkt till varmvatten med den medföljande anslutningsslangen. Det minskar ytterligare tvättiden och energiförbrukningen då tvättmaskinen inte behöver värma upp vattnet först.

En annan funktion som effektiviserar tvätten är All In One-tvättprogrammet som låter dig tvätta en full maskin med blandade material. Du behöver alltså inte tvätta färger och material för sig utan kan köra en enda stor maskin med allt i istället. Väldigt praktiskt när det är svårt att få tiden att räcka till för hushållssysslor!  En annan vardagssmart funktion är den integrerade ångcykeln som följer tvättprogrammet och mjukar upp kläderna för att minska behovet att att stryka dem efteråt.

Om du har ont om tid någon gång har Hoovers tvättmaskin ett snabbprogram på endast 14 minuter. Tvättmaskinen har också en timerfunktion så att du kan skjuta fram starten till en tidpunkt som passar in i ditt schema. Du kan också koppla upp tvättmaskinen till ditt wifi och styra den från mobiltelefonen.

Senaste köpguiderna