1/3

AEG T8DEM842E

AEG T8DEM842E - Kondenstorktumlare

En rymlig torktumlare med ordentligt med plats till det stora hushållet

 • Torkkapacitet: 8.0 kg
 • Kondensationseffektivitetsklass: B
 • Avloppsslang kan monteras: Ja
 • NewOutdoor - Återställer tygets impregnering och vattentäthet
 • ProSense spara tid och energi varje dag

Köp den till ett bra pris här:

5.999,-

7.990,-

Har du svårt att hinna torka alla kläder efter tvätt?

Då är det nog dags att uppgradera torkkapaciteten för din torktumlare. AEGs T8DEM842E har plats för 8 kg tvätt åt gången, så att du får ordentligt med plats att torka all tvätt på en gång. Torktumlaren är utrustad med sensorer som känner av fuktighetsgraden och anpassar torktiden därefter. Du slipper alltså själv bedöma hur länge saker och ting måste tumlas för att bli skåpstorra – det ordnar torktumlaren åt dig.

Vill du kunna torktumla större saker som jackor, kuddar och täcken?

I så fall behöver du inte bara en torktumlare som är stor, utan även en som är effektiv. AEGs torktumlare passar in på båda punkterna. Tack vare värmepumpsteknologin blir torktumlaren både en effektiv på att torka och förbrukar mindre energi. Värmepumpen återanvänder nämligen den varma luften flera gånger innan den slutligen släpps ut i den omgivande luften. Torktumlaren har också fått bra betyg i energisnålhet med A++ i energiklass.

En smart funktion som hjälper dig att torktumla även ytterplagg (som vanligtvis inte tåls torktumlaren) är NewOutdoor torkningsprogrammet. Torkprogrammet är speciellt framtaget för att skydda ytterplaggens impregnering, så att du kan torka både regnjackor, skidkläder och ytterrockar utan att förstöra tygets vattentäta yta. Den reverserade trumgången roterar trumman åt båda riktningarna, vilket gör torkningen mer skonsam och minskar skrynklor och veck.

Ytterligare en detalj som hjälper till att säkerhetsställa effektiviteten för torkningen är filtret. Torktumlaren har ett så kallat ÖKOFlow Filter system där torktumlarens filter är uppbyggt i flera lager. Det gör att torktumlaren enkelt fångar upp allt ludd, men du behöver bara rensa ett enda filter. Gör det gärna till en god vana att rensa luddfiltret efter varje torkning så säkrar du att energiförbrukningen hålls på ett minimum.

2/3

Hoover DX H10A2TCEX-S

Hoover DX H10A2TCEX-S - Kondenstorktumlar

En rymlig torktumlare med ordentligt med plats till det stora hushållet

 • Torkkapacitet: 10 kg
 • Kondensationseffektivitetsklass: B
 • Avloppsslang kan monteras: Ja
 • Dynamic Mega
 • Fjärrstyr från mobilen med NFC Connectivity

Köp den till ett bra pris här:

8.189,-

9.199,-

Har du svårt att hinna torka alla kläder efter tvätt?

Då är det nog dags att uppgradera torkkapaciteten för din torktumlare. Hovers DX H10A2TCEX-S har plats för 10  kg tvätt åt gången, så att du får ordentligt med plats att torka all tvätt på en gång. Torktumlaren är utrustad med sensorer som känner av fuktighetsgraden och anpassar torktiden därefter. Du slipper alltså själv bedöma hur länge saker och ting måste tumlas för att bli skåpstorra – det ordnar torktumlaren åt dig.

Vill du kunna torktumla större saker som jackor, kuddar och täcken?

I så fall behöver du inte bara en torktumlare som är stor, utan även en som är effektiv. Hoovers torktumlare passar in på båda punkterna. Tack vare värmepumpsteknologin blir torktumlaren både en effektiv på att torka och förbrukar mindre energi. Värmepumpen återanvänder nämligen den varma luften flera gånger innan den slutligen släpps ut i den omgivande luften. Kondenseffektivitetsklassen är noterad till A, det bästa betyget som en torktumlare kan få. Det betyder att torktumlaren effektivt fångar upp fukten och kondenserar den till vatten i kondensbehållaren med minsta möjliga mängd fukt som “läcker ut” till den omgivande luften.

Bara för att torktumlaren är stor behöver det inte vara entydigt med att den förbrukar mycket energi. Den här torktumlaren har nämligen också fått bra betyg i energisnålhet med A++ i energiklass. Just för torktumlare gör det ofta rejäl skillnad för hushållsekonomin att välja en energisnål modell. T.ex. har Råd&Rön räknat ut att du kan spara upp till 900 kr per år i elkostnader med en modern, energisnål torktumlare. Hoovers modell ger dig alltså möjlighet att slå två flugor i en smäll: både täcka ditt behov av rejäl torkkapacitet samtidigt som energiklassen förhindrar att elräkningen sticker i höjden.

Nu är storleken och energisnålhet inte det enda som Hoovers torktumlare kan. Den har också endast 65 decibel i uppmätt ljudnivå. Som jämförelse kan du tänka på att en konversation mellan två personer i normal samtalston ligger på ca 60 decibel. Dessutom har den en smart timer-funktion som gör att du kan skjuta upp starten till en tidpunkt som passar dig.

3/3

Miele TCE530WP

Miele TCE530WP - Kondenstorktumlare

En extra miljövänlig torktumlare med energisnål och effektiv torkning

 • Torkkapacitet: 8 kg
 • Kondensationseffektivitetsklass: A
 • Avloppsslang kan monteras: Ja
 • Tre gratis doftpatroner efter eget val
 • Spara tid och energi under torktumlarens hela livslängd

Köp den till ett bra pris här:

10.354,-

Vill du spara pengar på en lägre elräkning?

Då är Mieles TCE530WP med energiklass A+++ säkert ett intressant alternativ att titta på. Det finns relativt få torktumlaren i den bästa energiklassen på marknaden, vilket understryker att Mieles torktumlare är särskilt energisnål jämfört med andra modeller. Tekniken som används kallas Eco-Dry och är unik på så sätt att filtersystemet samarbetar med värmeväxlare så att luddet inte kommer åt att blockera värmeväxlaren och på så sätt minska torkeffekten. Dessutom har torktumlaren en i särklass effektiv värmepumpsteknologi, vilket innebär att värmepumpen återanvänder den varma kondensluften flera gånger för att ytterligare dra ned på energiförbrukningen. Mieles värmepumpsteknologi drar upp till 63 % mindre el än vad gränsen ligger på för bästa energieffektivitetsklassen A.

Hur viktigt är det för dig att torktumling går snabbt?

För ekvationen snabbhet och energisnålhet kan vara lite trixig att få ihop. Mieles torktumlare är utrustad med flera typer av torkprogram för att matcha vilken typ av textilier som du torkar Utifrån vilket torkprogram som valts anpassar maskinen själv torktiden. Via displayen får du information om hur lång tid programmet har kvar att köra, men du bör vara beredd på att de energisnåla standardprogrammen kan ta lite längre tid. Om du har bråttom finns det ett expressprogram, men då blir torktumlaren också tvungen att förbruka lite mer energi för att förkorta tiden och samtidigt ge samma, torra resultat.

Förutom att vara energisnål så är Mieles torktumlare också utrustad med flera nyttiga funktioner. Det finns t.ex. en timer-funktion som gör att du kan skjuta fram starten i upp till 24 timmar för att bättre passa in tvätten och torkningen i ditt tidsschema. En annan bra sak är den inbyggda LED-belysningen, som kan vara mycket praktist när torktumlaren står i en dåligt upplyst källare eller tvättrum. Belysningen tänds automatiskt när du öppnar luckan och förhindrar att enstaka strumpor gömmer sig längst inne i trumman. Om du vill slippa tömma kondensvattenbehållaren medföljer det också en avloppsslang som kan kopplas direkt från kondensvattenbehållaren till avloppet.

Ljudnivån för torktumlaren är bland det lägsta på hela marknaden. Mieles torktumlare har endast 66 decibel i uppmätt ljudnivå. Som jämförelse ligger ett normalt samtal mellan två personer på ca 60 decibel. Miele är också en av få tillverkare som emaljerar fronten på sina modeller. Det gör torktumlaren mer motståndskraftig mot repor och dessutom blir ytan lättare att rengöra.

Senaste köpguiderna