1/2

Electrolux EKI6051EOW

Electrolux EKI6051EOW - Induktionsspis

En populär induktionsspis med höga betyg från konsumentrecensioner

 • Färg/Material: Vit
 • Ugnsvolym: 72 liter
 • Självrengöring: Katalys
 • Teleskopskenor: Nej
 • Alltid en ren ugn - tack vare det katalytiska rengöringssystem
 • Förvaringslåda till bakplåtar

Köp den till ett bra pris här:

8.249,-

8.249,-

Förlitar du dig gärna på kundrecensioner när du är på jakt efter en ny induktionsspis?

I så fall kan det vara värt att titta ett extra slag på EKI605EOW från Electrolux. Den har nämligen fått höga betyg från massor av konsumenter enligt PriceRunner. Det är med andra ord en riktig testvinnare i verkligenhetens produkttest med andra konsumenter som domare. Dessutom är den budgetvänlig i sitt pris, vilket också kan ha bidragit till det stora antalet nöjda kunder.

Letar du efter en allsidig spis som är bra på lite allt möjligt?

Då är Electroluxs spis ett bra val. En anledning till varför spisen är så populär är troligtvis för att spisen så väl matchar de flesta konsumenters vardagsbehov. Den har en stor ugn på 72 liter och 4 kokzoner, vilket passar väl för ett hushåll på ca 4 personer. Ugnen är dessutom täckt med katalysemalj som underlättar rengöringen. Emaljen fångar upp fett och matspill när ugnen körs i minst en timme på 200 °. Du kan alltså laga mat samtidigt som ugnen rengör sig själv. Efteråt är det enkelt att torka av emaljen med en fuktad trasa.

Ugnen har också en barnspärr på ugnsluckan, som även är välisolerad för att minimera risken för brännskador. Luckan blir aldrig mer än 20 °C varmare än den omgivande rumstemperaturen, oavsett vilken temperatur som själva ugnen står på. Förvaringslådan för bakplåtar och liknande är också extra stor för att ge ordentligt med plats till alla ugnstillbehör.

Energiklassen för ugnen är A, vilket är i den bättre änden av skalan. Det ger dig en låg energiförbrukning, något som är välbehövligt i vardagen eftersom man ju använder spisen i princip varje dag. Tack vare ugnens isolering behålls värmen inne i ugnen så att du får en högre effekt med mindre energiförbrukning. Ugnen innehåller också vardagssmarta program, t.ex. en upptiningsfunktion, grillfunktion och ett särskilt pizza/paj-program.

2/2

GRAM EKI 12654-90

Gram EKI12654-90 - Induktionsspis

En spis med extra bra bakresultat och med suveräna funktioner för att förhöja matlagningen

 • Färg/Material: Vit
 • Ugnsvolym: 65 liter
 • Självrengöring: Ångrengöring
 • Teleskopskenor: Ja
 • HotAir+
 • Defrost

Köp den till ett bra pris här:

12.058,-

18.425,-

Bakar du gärna eget bröd eller gör kakor?

I så fall är det extra viktigt att du har en bra varmluftsfunktion för ugnen. Grams induktionsspisar har en särskilt utformad ventilation som gör varmluftsfunktionen i ugnen mer effektiv – och det i sin tur gör att du får extra bra resultat för bakningen. Med de smarta teleskopskenorna kan du också enkelt dra ut bakplåten och kontrollera gräddningsgraden utan att behöva lyfta av plåten från skenorna. Det gör hanteringen av ugnen enklare, smidigare och mer säker. Du slipper sticka in ansiktet i ugnen och du behöver inte heller lyfta varma plåtar i onödan.

Vill du gärna nå nya höjder för matlagningen med hjälp av fiffiga funktioner?

Grams induktionsspis är utrustad med flera funktioner som hjälper dig att lyfta matlagningen till en helt ny nivå. Den har t.ex. en inbyggd stektermometer som gör det möjligt att laga en perfekt stek genom att mäta innertemperaturen. När maten har uppnått rätt temperatur stängs ugnen automatiskt av så att du kan vara säker på att få köttet perfekt stekt. En annan bra sak är autofokus-funktionen som anpassar kokzonerna efter hur stor kastrull du använder. På så vis får du en maximal effekt utan att spilla någon onödig energi.

Uppkokningsautomatiken är ytterligare en smart funktion som gör matlagningen med effektiv och smidig. Med den ställer du in den värme du önskar på kokplattan. Plattan värmer sedan först upp till maximal effekt och går sedan tillbaka till din inställning. Därmed kan du snabbt och enkelt få en kastrull att koka upp och sedan puttra vidare utan att maten bränner vid eller stormkokar. Boostfunktionen kan också användas för att öka effekten tillfälligt på kokzonerna  – och minska uppvärmningstiden ännu mer.

Grams induktionsspis har även en snabbuppvärming och barnlås – båda två praktiska att ha när man har småbarn hemma. Snabbuppvärmningen hjälper dig om du snabbt ska ha in en maträtt i ugnen och få den färdig till servering för hungriga familjemedlemmar. Då gäller det att ugnen kan komma upp i rätt tillagningstemperatur på kortast möjliga tid, t.ex. når ugnen 180 °C på endast 5 minuter. Barnlåset ser till att luckan inte kan öppnas av misstag.

Senaste köpguiderna