1/2

AEG RKE54021DW

AEG RKE54021DW - Fristående kylskåp

Ett extra rymligt kylskåp med plats för hela familjens favoritmat

 • Färg/Material: Vit
 • Kylkapacitet: 387 liter
 • Ljudnivå: 39 dB(A)
 • Höger- eller vänsterhängd dörr: Högerhängd
 • DynamicAir jämn kylning från topp till bottom
 • Glashyllor med extra djup och bredd

Köp den till ett bra pris här:

7.489,-

8.095,-

Storhandlar du ofta?

I så fall behöver du säkert ordentligt med plats i kylskåpet för att slippa spela tetris med matvarorna varje gång du kommer hem från affären. RKE54021DW från AEG erbjuder rikligt med plats med sina 387 liter i kylkapacitet. Samtidigt är kylskåpet energiklassat som A++, vilket innebär att energiförbrukningen är låg trots den stora kapaciteten.

Slänger du ibland matrester för att de inte får plats i kylen eller riskerar att bli dåliga innan du hinner äta dem?

Det slipper du förhoppningsvis förhoppningsvis helt med AEGs kylskåp. Det har nämligen en ventilerad kylning så att temperaturen jämnas ut och hålls konstant i hela kylen. En konstant temperatur hjälper matvarorna att hålla sig så länge som möjligt, så att du hinner äta upp rester innan de blir dåliga. Alla hyllorna är gjorda i säkerhetsglas så att du lugnt kan lasta tyngre livsmedel även på de övre hyllorna. Glashyllorna ger dig dessutom en bra översikt över hela kylen, så att du enkelt kan se vad du har hemma – och vad du behöver äta upp innan sista förbrukningsdatumet är passerat.

Eftersom köket är en plats i hemmet där vi tillbringar en hel del tid är det också viktigt att tänka på ljudnivån när du köper ett nytt kylskåp. AEGs kylskåp har en ljudnivå på 39 decibel, vilket strax under den normala ljudnivån för en viskning. På så vis kan du lugnt läsa tidningen eller lyssna på musik i köket utan att bli störd av kylskåpets driftsljud.

En praktisk funktion är den omhängbara dörren. Om du skulle vilja bygga om i köket eller bara inreda annorlunda så kan du enkelt flytta på kylskåpet utan att behöva tänka på att kylskåpsdörren måste ha plats att öppnas åt ett särskilt håll. Med en omhängbar dörr kan du nämligen enkelt haka av dörren och flytta över gångjärnen till andra sidan – och vips! Så öppnas dörren åt andra hållet istället.

2/2

Electrolux ERF4114AOW Bäst i test 2015

Electrolux ERF4114AOW Bäst i test 2015 - Fristående kylskåp

Ett prisvärt kylskåp i fin kvalitet utnämnt till “Bra köp” enligt Råd&Rön

 • Färg/Material: Vit
 • Kylkapacitet: 387 liter
 • Ljudnivå: 39 dB(A)
 • Höger- eller vänsterhängd dörr: Högerhängd
 • Utrymmesbesparande flaskhylla
 • Perfekt kylning med FreeStore

Köp den till ett bra pris här:

6.934,-

7.299,-

Är det viktigt för dig att kylskåpet har blivit belönad i ett belönat i ett konsumenttest?

I så fall bör du kolla in Electroluxs kylskåp ERF4114AOW lite extra. Den har blivit utnämnd till “Bra köp” av den oberoende konsumenttidningen Råd&Rön. Det betyder att kylskåpet både har klarat sig utmärkt genom Råd&Röns hårda laboratorietester och finns att köpa till ett budgetvänligt pris. Den bästa av två världar helt enkelt.

Letar du särskilt efter ett mångsidigt kylskåp som passar bra för flera olika typer av vardagsbehov?

Då kan Electroluxs kylskåp vara särskilt lämpat för dig. Råd&Rön tester nämligen kylskåpet specifikt efter hur de behov som statistiskt sett de flesta konsumenter har. Det kan t.ex. vara hur smart kylen är att inredd för att du som kunna utnyttja förvaringsmöjligheterna till max eller hur bra kylen är på att hantera temperatursvängningar vid t.ex. lastning av en stor mängd rumstempererad mat som efter en storhandling. På båda punkterna klarar sig Electroluxs modell utmärkt. Den har en riktigt smart förvaringshylla för flaskor som hjälper dig att få in 5 flaskor i kylen utan att behöva flytta om hyllorna i höjdled. Dessutom har den ventilerad kylning som utjämnar temperaturskillnader, vilket säkrar en längre hållbarhet för alla matvaror. Som pricken över i:et har den också en snabbkylningsfunktion som kan aktiveras vid t.ex. en storhandling. Funktionen sänker tillfälligt temperaturen så att alla matvaror kyls effektivt till rätt temperatur. På så vis undviker du att temperaturen stiger när du har lägger in nya matvaror som är rumstempererade i kylskåpet.

Kylskåpet klarar sig också bra när det gäller energiförbrukningen. Den är klassad som A++ i energiklass, vilket är det näst bästa betyget ett kylskåp kan få. På så vis kan du vara säker på att elräkningen håller sig på en acceptabel nivå. Totalt rymmer kylskåpet 387 liter, vilket ger gott om plats för ett hushåll med fyra eller fler medlemmar. Ljudnivån är också relativt låg. Den uppmätta ljudnivån för kylskåpsdriften ligger på 39 decibel, vilket är strax under ljudnivån för en viskning. Slutligen har kylskåpet också en digital inställning av temperatur, vilket ger dig stor frihet och bra kontroll över klimatet i kylskåpet. Du kan t.ex. ställa in en temperatur som matchar den typen av råvaror som du mest brukar köpa och förvara i kylskåpet.

Senaste köpguiderna