1/2

Bauknecht GKN ECO 18 A+++ XL

Bauknecht GKN ECO 18 A+++ XL - Fristående frys

En extra energisnålt frys som hjälper dig att spara pengar på elräkningen

 • Färg/Material: Vit
 • Fryskapacitet: 342 liter
 • Ljudnivå: 40 dB(A)
 • AntiFrost-funktion: NoFrost/Automatisk avfrostning
 • NoFrost
 • LED-belysning

Köp den till ett bra pris här:

8.559,-

9.399,-

Vill du spara pengar på elräkningen?

I så fall gäller det att hålla ögonen på energiklassen när du ska köpa en ny frys. Energiklassen ger nämligen uttryck för hur hög energiförbrukning du kan förvänta dig att frysen har.  Det i sin tur påverkar hur mycket pengar du kan spara på elräkningen. Bauknechts frys GKN ECO 18 har energiklass A+++, vilket är det absolut mest energisnåla betyget som en frys kan ha.

Betalar du hellre lite mer i inköpspris för att spara pengar i det långa loppet?

Enda nackdelen med en energisnål frys i bästa energiklassen är att de oftast är lite dyrare i inköpspris, vilket också gäller Bauknechts frysskåp. I gengäld sparar du in pengar på en lägre elräkning under hela frysens produktslivslängd. Och eftersom du i princip aldrig stänger av frysen kan det löna sig i det långa loppet att investera i en energisnål frys som hjälper dig att hålla elräkningen på ett minimum under flera år.

En väldigt praktisk funktion är att frysen har en automatisk avfrostningsfunktion. Därmed slipper du tänka på det tråkiga arbetet att frosta av frysen. Avfrostningsfunktionen hjälper också frysen att hålla sig i bra form eftersom mycket isbildning tvingar frysen att jobba hårdare och förbruka mer energi. Så den automatiska avfrostningen ser också till att energiförbrukningen håller sig på samma låga nivå hela frysens livslängd.

Den automatiska avfrostningen är inte den enda smarta funktionen. Frysen har en nedfrysningsförmåga på hela 32 kg, så att du utan problem kan ladda frysen med rumstempererade matvaror efter en storhandling utan att oroa dig för att rubba frysklimatet. Ljudnivån är endast 40 decibel, vilket ungefär motsvarar ljudet för en viskning. Genom en digital display kan du ställa in exakt vilken temperatur du önskar och med softclose-funktionen stängs dörren alltid mjuk utan att smälla igen, vilket är bra både för att minska slitaget på dörren och för att skydda dina och andras fingrar för att komma i kläm.

2/2

Liebherr SGN 3036-20 001

Liebherr SGN 3036-20 001 - Fristående frys

En testvinnande frys med flera vardagsförenklande funktioner

 • Färg/Material: Vit
 • Fryskapacitet: 257 liter
 • Ljudnivå: 42 dB(A)
 • AntiFrost-funktion: NoFrost/Automatisk avfrostning
 • LED belysning: Ja
 • Med NoFrost-tekniken från Liebherr behöver du inte längre lägga tid på avfrostning.

Köp den till ett bra pris här:

11.039,-

11.995,-

Tittar du särskilt efter testvinnande produkter när du ska köpa en ny frys?

I så fall bör du slå upp ögonen för Liebherr SGN 303-20 001. Den har nämligen vunnit och blivit ”Bäst i test” i ett produkttest genomfört att Danmarks officiella konsumentråd, Forbrugerrådet Tænk. Tænk laboratorietestar olika6 frysmodeller och endast de som presterat bäst och samtidigt finns att köpa till ett överkomligt blir utnämnda som bäst i test.

Är det viktigt för dig att frysen har flera smarta funktioner som kan underlätta din vardag?

Då passar Liebherrs kylskåp bra – den har nämligen massor med praktiska funktioner. För det första har den NoFrost, en automatiskt avfrostningsfunktion. Du slipper alltså helt tänka på att frosta av frysen. Tack vare den avfrostningsfunktionen hålls frysen också i god kondition. En isfylld frys tvingar nämligen mekaniken att arbeta mera, vilket gör att energiförbrukningen stiger. Med den automatiska avfrostningsfunktionen kan du vara säker på att energiförbrukningen hålls till ett minimum. Energiklassen för frysen är för övrigt A++, vilket är det näst mest energisnåla betyget för frysar.

En annan praktikalitet är den digitala temperaturinställningen som ger dig full kontroll över vilken temperatur du önskar i frysen. På så vis kan du anpassa gradantalet efter de matvaror du oftast brukar förvara i frysen. Frysen har en total kapacitet på 257 liter och en nedfrysningsförmåga per dygn på 20 kilo. Så du kan lugnt lägga in alla matvaror efter en storhandling utan att oroa dig för att temperaturen svänger för mycket och försämrar hållbarheten för övriga frysvaror.

En sista fiffig sak är den omhängbara dörren på frysen. Du är alltså mer flexibel att placera frysen där du önskar utan att ta hänsyn till att dörren måste ha plats att öppnas åt ett visst håll. Skulle du behöva kan du nämligen lyfta av dörren och flytta gångjärnen – så kan dörren till frysen öppnas åt andra hållet istället.

Senaste köpguiderna