1/1

Bauknecht GKN ECO 18 A+++ XL

Bauknecht GKN ECO 18 A+++ XL - Fristående frys

En extra energisnålt frys som hjälper dig att spara pengar på elräkningen

  • Färg/Material: Vit
  • Fryskapacitet: 342 liter
  • Ljudnivå: 40 dB(A)
  • AntiFrost-funktion: NoFrost/Automatisk avfrostning
  • NoFrost
  • LED-belysning

Köp den till ett bra pris här:

10.319,-

12.899,-

Vill du spara pengar på elräkningen?

I så fall gäller det att hålla ögonen på energiklassen när du ska köpa en ny frys. Energiklassen ger nämligen uttryck för hur hög energiförbrukning du kan förvänta dig att frysen har.  Det i sin tur påverkar hur mycket pengar du kan spara på elräkningen. Bauknechts frys GKN ECO 18 har energiklass A+++, vilket är det absolut mest energisnåla betyget som en frys kan ha.

Betalar du hellre lite mer i inköpspris för att spara pengar i det långa loppet?

Enda nackdelen med en energisnål frys i bästa energiklassen är att de oftast är lite dyrare i inköpspris, vilket också gäller Bauknechts frysskåp. I gengäld sparar du in pengar på en lägre elräkning under hela frysens produktslivslängd. Och eftersom du i princip aldrig stänger av frysen kan det löna sig i det långa loppet att investera i en energisnål frys som hjälper dig att hålla elräkningen på ett minimum under flera år.

En väldigt praktisk funktion är att frysen har en automatisk avfrostningsfunktion. Därmed slipper du tänka på det tråkiga arbetet att frosta av frysen. Avfrostningsfunktionen hjälper också frysen att hålla sig i bra form eftersom mycket isbildning tvingar frysen att jobba hårdare och förbruka mer energi. Så den automatiska avfrostningen ser också till att energiförbrukningen håller sig på samma låga nivå hela frysens livslängd.

Den automatiska avfrostningen är inte den enda smarta funktionen. Frysen har en nedfrysningsförmåga på hela 32 kg, så att du utan problem kan ladda frysen med rumstempererade matvaror efter en storhandling utan att oroa dig för att rubba frysklimatet. Ljudnivån är endast 40 decibel, vilket ungefär motsvarar ljudet för en viskning. Genom en digital display kan du ställa in exakt vilken temperatur du önskar och med softclose-funktionen stängs dörren alltid mjuk utan att smälla igen, vilket är bra både för att minska slitaget på dörren och för att skydda dina och andras fingrar för att komma i kläm.

Senaste köpguiderna