1/5

AEG FFB62720PW

AEG FFB62720PW - Underbyggd diskmaskin

En riktigt miljövänlig diskmaskin med bra besparingsmöjligheter på el och vatten

 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 43 dB(A)
 • AquaStop: Ja
 • Överkorg för bestick: Ja
 • Maximalt torkresultat med AirDry-teknologi
 • Ljusindikation när diskprogrammet är klart med Beam on Floor

Köp den till ett bra pris här:

5.999,-

8.480,-

Vill du spara på el- och vattenräkningen?

Om ja, då ska du leta efter en diskmaskin med bästa möjliga energiklass som t.ex. FFB62720PW från AEG. Diskmaskinen har energiklass A+++ vilket är det absolut bästa en diskmaskin kan ha. Visste du t.ex. att en diskmaskin i den bästa energiklassen statistiskt sett förbrukar mindre vatten än vad som behövs för att handdiska samma mängd? Med energiklass A+++ förbrukar maskinen endast minimalt med vatten och energi för varje disk – vilket innebär sparade pengar på el- och vattenräkningen för dig. Diskmaskinen öppnar också luckan automatiskt med en glipa på runt 10 centimeter för att låta disken lufttorka utan att slösa energi. Och när diskprogrammet är klart stänger maskinen av sig själv så att energiförbrukningen i standby-läget reduceras till nära med noll.

Hur viktigt är det för dig att maskinen diskar snabbt?

Ekvationen energisnål och snabb är nämligen ofta svår att få ihop. AEGs diskmaskin är utrustad med en funktion som kallas TimeManager. Den halverar tiden för ett normalt diskprogram, vilket kan vara bra om du någon gång har ont om tid, men samtidigt har en full diskmaskin som väntar på att köras. För att kunna förkorta tiden behöver dock diskmaskinen förbruka mer energi. Därför bör du bara använda den här funktionen när du verkligen behöver det.

AEG:s diskmaskin klarar totalt 15 kuvert, vilket är perfekt för ett större hushåll med 4 eller fler medlemmar. Maskinen har också en löstagbar besticklåda för att ge dig mer flexibilitet. Du kan ta bort besticklådan helt om du t.ex. vill diska ugnsplåtar istället. I och med att besticklådan kan tas ut blir det också lättare att lägga i besticken och tömma maskinen efter färdigt program. I överkorgen finns dessutom särskilda gummipiggar som är perfekta för att stabilisera vinglas och annat känsligt diskgods. Diskmaskinen har också ett glasprogram som skonsamt diskar glas och kristall utan stora temperatursvängningar.

2/5

Beko DUN39330W

Beko DUN39330W - Underbyggd diskmaskin

En effektiv diskmaskin som diskar snabbt och med perfekt rent resultat

 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 42 dB(A)
 • AquaStop: Ja
 • Överkorg för bestick: Ja
 • Antal kuvert: 13

Köp den till ett bra pris här:

4.999,-

5.705,-

Har du ofta ont om tid till hushållsarbetet?

Då är en snabbdiskande diskmaskin säkert något för dig. DUN39330W från BEKO är en riktigt snabb diskmaskin som med sitt Quick&Clean klarar en normalt smutsad  diskomgång med tallrikar, bestick och kastruller på 58 minuter. Den har även ett expressprogram kallat Mini 30 som diskar en full maskin på 35 ºC på endast 30 minuter. Det passar utmärkt för lättare smutsad disk.

Är det viktigt för dig att diskmaskinen också är vatten- och energisnål?

Då är Bekos maskin faktiskt helt perfekt. För de flesta tillverkare så innebär nämligen snabbhet att man måste offra på miljövänligheten genom att diskmaskinen använder mer vatten och energi för att diska snabbare. Men Bekos DUN39330W har en snabbfunktion som kan förkorta tiden på valt diskprogram. När du väljer till snabbfunktionen till ett annat diskprogram använder diskmaskinen ett högre vattentryck för att rengöra disken snabbare – utan att öka energi- och vattenförbrukningen. Tänk dock på att kanske inte diska ömtåliga vinglas med snabbfunktionen intryckt pga det höga vattentrycket. Diskmaskinen har för övrigt A+++ i energiklass, vilket är det bästa en diskmaskin kan få.

Kapaciteten ligger på 13 kuvert, vilket passar en familj på omkring 4 eller fler personer. Maskinen har en utdragbar besticklåda överst i maskinen, vilket ger mer plats i resten av maskinen till annan disk. Både över- och underkorgen är dessutom utrustade med ihopfällbara glas- och tallriksställ för att ge mer flexibilitet och valfrihet. På så vis kan du fälla upp och ned de ställ som behövs för just den diskomgången. En smart timer-funktion gör dessutom att du smidigare kan planera in diskningen i vardagen. Du kan nämligen skjuta fram starten i upp till 24 timmar så att det bättre passar ditt tidsschema.

Som en extra säkerhet har diskmaskinen också en AquaStop, dvs. en säkring på vattenslangen som minimerar risken för läckage och vattenskador.

3/5

Electrolux ESF8820ROW

Electrolux ESF8820ROW - Underbyggd diskmaskin

En extra rymlig diskmaskin med massor av plats till disk

 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 40 dB(A)
 • AquaStop: Ja
 • Överkorg för bestick: Ja
 • Maximalt torkresultat med AirDry-teknologi
 • Satellitsprayarmen sprider vattnet bättre

Köp den till ett bra pris här:

7.242,-

8.049,-

Kör du ofta diskmaskinen minst två gånger om dagen?

Då behöver du helt säkert en modell med större kapacitet. ESF8820ROW från Electrolux kan ta upp till 15 standardkuvert i en enda omgång. Det passar bra t.ex. till ett hushåll med 4 eller fler familjemedlemmar, men det kan också vara praktiskt till dig som gärna vill kunna diska kastruller, skärbrädor och andra matlagningstillbehör direkt i maskinen. Den har en utdragbar besticklåda överst i maskinen, vilket ger mer plats i underkorgen till större tallrikar, skålar och liknande saker.

Vill du gärna kunna diska allt från kastruller till vinglas i diskmaskinen?

Då behöver du inte bara en stor diskmaskin, utan en som också är flexibel. Hos Electroluxs modell är besticklådan löstagbar för att göra det smidigare att lägga i och tömma bestick. Och skulle du behöva kan du också ta bort besticklådan helt för att diska ugnsplåtar istället. Diskmaskinen har också särskilda vinglashållare och ett glasdiskprogram för känsliga glas och kristall.

Electrolux ESF8820ROW är alltså särskilt väl anpassad för större diskmängder och en stor variation i vad som diskas. En bra sak är också att den är energiklassad som A+++, så även om du diskar stora mängder så förbrukar diskmaskinen bara precis så mycket vatten och el som den måste. Diskmaskinen har nämligen en funktion som kallas Autoflex. Den mäter smutsighetsgraden och mängden disk, och anpassar därefter automatiskt förbrukningen av vatten och el. Efter programmets slut stängs diskmaskinen av automatiskt så att den inte står och drar onödig ström i standby läge. Luckan öppnas också automatiskt och lämnar en glipa på ca 10 centimeter, vilket gör att disken kan lufttorka utan att maskinen förbrukar någon extra el på torkningen.

Andra bra saker för just den här modellen är att den är utrustad med ett så kallat AquadStop – en säkring på vattenslangen som minskar risken för vattenläckage. Den är också tystgående med en ljudnivå på bara 40 decibel. För att jämföra så ligger en normal samtalston ligger på ca 60 decibel. Den har också en timer-funktion så att du kan skjuta fram starten till en tidpunkt som passar ditt schema bäst.

4/5

Miele G4930Ubrws

Miele G4930Ubrws - Underbyggd diskmaskin

En riktigt hållbar diskmaskin i toppkvalitet med bra serviceavtal

 • Färg/Material: Vit
 • Ljudnivå: 45 dB(A)
 • Antal kuvert: 13
 • Enkel och bekväm hantering av luckan
 • Spara energi medan du sover

Köp den till ett bra pris här:

7.802,-

7.802,-

Vill du gärna att diskmaskinen ska hålla i flera år?

I så fall kan G4930UBRWS från Miele vara något för dig. Mieles främsta löfte till sina kunder är nämligen enastående kvalitet och lång produktlivslängd. Det är en av få tillverkare som testar varje produkt före leverans. Dessutom ligger Mieles egna krav över de föreskrifter som vitvarubranschen i övrigt följer.

Är ett stort utbud av tillbehör och bra servicegaranti viktigt för dig?

Då är Miele ett säkert kort. Tillverkaren erbjuder själv passande tillbehör såsom medel för rengöring och skötsel liksom droppskyddsbrickor, korginsatser och frontpaneler för inbyggning. Du behöver alltså inte oroa dig för att stå utan reservdelar ifall du vill byta ut något på din diskmaskin. Dessutom omfattas Mieles G4930UBRWS av en vattenskyddsgaranti. Garantin skyddar dig i hela 20 år ifall t.ex. du får vattenskador på golvet efter ett fel på vattenskyddssystemet. En förutsättning för att garantin ska gälla är dock att installationen gjorts av en fackman.

Förutom sin fantastiska kvalitet har diskmaskinen också flera smarta funktioner. Maskinen är designad för att kunna anslutas direkt till varmvatten om du så önskar – ett bra sätt att minimera energikostnaderna. Dessutom är diskmaskinen energiklassad som A++ och har ett smart mängdautomatik-system som känner av mängden disk och anpassar förbrukningen av vatten och el därefter. Med mängdautomatiken kan du alltså köra en halvfull maskin utan problem eftersom maskinen själv anpassar diskprogrammet till den mängd som ska diskas.

Diskmaskinen har en normal kapacitet på 13 kuvert, men den har också en höj- och sänkbar överkorg för att ge mer flexibilitet i diskningen. Du kan alltså sänka korgen om du behöver mer plats till t.ex. stora glas i överkorgen, eller höja den för att få in stora fat eller skålar i underdelen av diskmaskinen. Luckan till diskmaskinen är designad för att stanna i det läge du önskar och inte smälla igen. Den är dessutom utrustad med en barnspärr. Du behöver alltså inte vara rädd för att små barnfingrar ska komma i kläm eller komma åt att öppna diskmaskinen under pågående diskprogram.

5/5

Miele G4930UEDST

Miele G4930UEDST - Underbyggd diskmaskin

En lyxig diskmaskin med stort utbud av smarta funktioner

 • Färg/Material: Rostfritt stål
 • Ljudnivå: 45 dB(A)
 • Överkorg för bestick: Nej
 • Antal kuvert: 13
 • Enkel och bekväm hantering av luckan
 • Spara energi medan du sover

Köp den till ett bra pris här:

10.725,-

10.835,-

Tittar du mycket på design och form när du väljer vitvaror?

I så fall kanske den tidlösa design för Mieles G4930UEDST passar din smak? För Miele är tidlöshet och stilren design ett rättesnöre vid sidan av deras kvalitetslöfte, vilket verkar ganska naturligt. Om man bygger diskmaskiner för flera års användning blir det naturligt att också designen ska kännas hållbar under en längre tid. Miele erbjuder även flera tillbehör till sina diskmaskiner, t.ex. frontpaneler för inbyggning, droppskyddbrickor och produkter för underhåll av diskmaskinen.

Är smarta funktioner och extra hög kvalitet viktigt för dig?

Miele är kända för att göra diskmaskiner av hög kvalitet. De testar varje produkt före leverans och deras kvalitetskontroller har betydligt högre krav än vad som är standard inom vitvarubranschen. T.ex. erbjuder Miele en vattenskyddsgaranti för G4930UEDST. Garantin håller i 20 år och säkrar att du får ersättning för materialskador som uppkommit vid ett fel på vattenskyddssystemet. Men Mieles diskmaskin är inte bara kvalitet – den är också utrustad till tänderna med smarta funktioner.

Bl.a. är överkorgen justerbar i höjdled för att du enkelt ska kunna få in större diskgods. Totalt kan överkorgen ställas i 9 olika lägen, till och med i snett läge, allt efter dina behov. Luckan är utformad så att den ska stanna i önskat läge utan att vare sig öppnas helt eller smäller igen ofrivilligt. Alla handtag är ergonomiskt utformade och diskmaskinen kan också anslutas till varmvatten om du vill det. För övrigt har diskmaskinen en energiklass på A++ och en mängdautomatik-funktion som automatiskt mäter mängden disk och anpassar vatten- och elförbrukningen därefter.

Kapaciteten ligger på 13 kuvert, vilket passar bra till hushåll på ca 4 eller fler medlemmar. Som grädde på moset har diskmaskinen också en fiffig timer-funktion som gör det möjligt att ställa in en exakt starttid. Du kan t.ex. ladda diskmaskinen på morgonen, men skjuta fram tidpunkten för start till ca 1 h innan du kommer hem från jobbet. På så sätt är disken redo att plockas ut när det passar din tidsplanering bäst.

Senaste köpguiderna