1/2

Dyson RB01 360 EYE

Dyson RB01 360 EYE

En högteknologisk robotdammsugare med 360° navigation och extra kraftig sugförmåga

  • Timer-funktion: Ja

Köp den till ett bra pris här:

18.385,-

Vill du ha en robotdammsugare som städar nästan lika effektivt som en riktigt dammsugare?

Då är Dyson 360 EYE den rätta modellen för dig. Det är nämligen robotdammsugaren med den bästa uppsugningsförmågan som finns tillgänglig på marknaden just nu. Jämfört med många andra tillverkare har Dysons robotdammsugare nästan dubbelt så stark sugförmåga. Detta trots att den är mindre än de flesta andra robotdammsugare. I och med att den har en relativt liten diameter tar roboten inte så mycket plats i hemmet och har lättare att ta sig in mellan stolar och andra möbler.

Vill du gärna ha en smart robotdammsugare som sköter sig själv i största, möjliga utsträckning?

Då gäller det att välja en robotdammsugare som har ett effektivt och intelligent navigationssystem. Dysons robot har en 360° kamera som hjälper roboten att smidigt ta sig runt i ditt hem. Det är ett mycket mer intelligent sätt att navigera på än att som många andra robotdammsugare köra rakt fram tills något slår emot och då vända och köra åt andra hållet. Genom kameran gör den en karta över ditt hem och planlägger den mest effektiva vägen för att rengöra alla ytor. Genom Dysons app kan du sedan se exakt var roboten har städat någonstans. Perfekt både för att ha koll på roboten och kunna fånga upp vilka ställen som roboten har svårt att komma åt.

Genom appen kan du också schemalägga roboten till att städa regelbundet på angivna tider. Därmed kan du alltid komma hem till ett nystädat hem efter jobbet. Du kan också fjärrstyra roboten genom appen utan att du själv behöver vara hemma, t.ex. om du spontant bjuder hem någon på middag och behöver se till att hemmet är ordentligt dammsuget innan du kommer hem. Roboten återvänder automatiskt till laddningsstationen när batteriet börjar bli urladdat och återtar sedan sitt städuppdrag så fort batteriet är fulladdat. Laddningstiden är endast 150 minuter, vilket är relativt snabbt jämfört med andra tillverkare.

Roboten tar sig runt med hjälp av larvfötter liknande dem man kan se på terränggående bandvagnar. Därmed är roboten duktig på att köra på olika typer av material och kan ta sig över mindre hinder som mattkanter och trösklar utan problem. Hela ovansidan är designat för att klara en stöt mot t.ex. ett stolsben utan att vare sig stolen eller roboten far illa. Genom sin påslösa design behöver du inte tänka på att jämt och ständigt köpa nya dammsugarpåsar – det räcker med att tömma dammbehållaren med jämna mellanrum och så är roboten klar att ta upp jakten på dammråttorna.

2/2

Electrolux PUREi9 Soft Sand Satin Luxe

Electrolux PUREi9

En manörduktig robotdammsugare med tvättbart filter som lätt tar sig över trösklar

  • Timer-funktion: Ja
  • Wi-Fi connected: Ja
  • Max. gångtid: 40 minuter

Köp den till ett bra pris här:

11.225,-

11.499,-

Är det viktigt för dig att robotdammsugaren klarar att röra sig över trösklar och mellan olika rum?

I så fall kan du titta lite extra på Electrolux Pure i9. Den är nämligen utrustad med ett ClimbForceDrive-system som gör att roboten kan ta sig över hinder på upp till 2,2 centimeter. Om du har några högre trösklar där hemma behöver du alltså inte vara orolig att Pure i9 ska fastna. Roboten har också en bred rengöringsborste som kommer åt att täcka en större yta för varje varv, vilket gör att rengöringen också går fortare.

Vill du gärna slippa byta filter och dammsugarpåsar?

Då passar Pure i9 perfekt – den är nämligen påslös i sin konstruktion. Den stora dammbehållaren kan samla upp till 0,7 liter, vilket är bland de största i klassen. Därmed behöver du inte tömma dammbehållaren så ofta. En annan praktisk funktion är det tvättbara filtret. Du behöver alltså inte köpa ett ny filter – det räcker med att ta av det och tvätta det för att sugeffekten ska vara som ny igen.

Tack vare robotens trekantiga form kommer den lättare åt att dammsuga i hörn och vrår. Vid sidan av ena hörnet sitter dessutom en rejäl sidoborste som hjälper till att skyffla in smuts, damm och grus mot mitten så att det fångas upp av den stora mittborsten. Via Electrolux app kan du ställa in på vilka tider som roboten ska städa, t.ex. varje dag medan du är på jobbet, handlar mat eller tränar. Roboten delar in rummet i zoner och städar sedan varje zon så att den är säker på att täcka hela golvytan. Den känner själv av ifall batteriet behöver laddas och hittar då automatiskt tillbaka till sin laddningsstation. När batteriet är färdigladdat återupptar den dammsugningen där den sist slutade.

I appen kan du också fjärrstyra robotdammsugaren. Om du t.ex. skulle bjuda in några vänner på en spontan middag så kan du med ett enkelt knapptryck se till att hemmet är dammsuget innan du kommer hem och tar emot dina gäster. Pure i9 fick för övrigt högt betyg i ett test av den svenska prylsajten M3 som särskilt gillade att appen var riktigt användarvänlig.

 

Senaste köpguiderna