1/4

Ecovacs Deebot OZMO 610

Ecovacs Deebot OZMO 610

En smart robotdammsugare som kombinerar både dammsugning och golvtvätt i ett

 • Timer-funktion: Ja
 • Ljudnivå: 65 dB(A)
 • Antal sidoborstar: 2
 • Max. gångtid: 110 minuter
 • Laddningstid: 240 minuter
 • Fjärrkontroll: Ja

Köp den till ett bra pris här:

4.595,-

4.595,-

Vill du spara tid på städningen?

Då är Ecovacs robotdammsugare Deebot Ozmo den rätta hjälpredan för dig. Den klarar nämligen både att dammsuga och våttorka dina golv samtidigt. Roboten har en vattenbehållare som du fyller på med jämna mellanrum. Sedan doserar roboten själv vattnet under tiden som den dammsugare. Vattnet torkas upp med hjälp av torkduken som sitter fast på undersidan av roboten. Roboten levereras med två stycken torkdukar som kan tas av, tvättas och återanvändas.

Vill du få mer flexibilitet att planera in städningen när det passar dig?

I så fall är Ecovacs robotdammsugare perfekt då du kan styra den via mobiltelefonen. Genom appen kan du schemalägga roboten till att städa på vissa angivna tider, samt välja vilket rengöringsläge som ska användas. Du kan också fjärrstyra och starta roboten från mobilen ifall du spontant planerar in en middag med vännerna och behöver dammsuga lite extra just den dagen. Roboten är också smart nog att återvända automatiskt till sin laddningsstation ifall batteriet behöver tankas upp på nytt.

Med hjälp av två stycken sidoborstar kan robotdammsugaren enklare fånga upp smuts, smulor och damm även i hörn och vrår. Den känner automatiskt av vilken typ av material den arbetar på och anpassar rengöringen därefter så att du alltid får en maximal effekt. Dessutom kan den känna av trappor och andra hinder så att du inte behöver vara rädd för att den ska fastna eller falla och gå sönder.

Roboten har ett utbytbart sugmunstycke så att du kan anpassa rengöringen efter ditt hem. Genom att ställa roboten på olika rengöringslägen kan du enkelt styra ifall det är hårstrån, dammtussar, smulor eller annat skräp som du vill att roboten ska komma åt. På så sätt kan du använda Ecovacs robot i alla rum i hela hemmet – du ställer bara in vilket rengöringsläge som bäst matchar rummet och så sköter roboten resten.

Ljudnivån för roboten ligger på 65 decibel, vilket är några få decibel högre än ljudnivån för en genomsnittlig samtalston. I och med att den är påslös slipper du lägga pengar på att köpa nya dammsugarpåsar. Det enda du behöver göra är att tömma dammbehållaren då och då. För att bli fulladdat behöver roboten laddas i ca 240 minuter och sedan kan den städa oförtröttligt i nästan 2 timmar – tid som du kan lägga på annat är dammsugning.

2/4

Dyson RB01 360 EYE

Dyson RB01 360 EYE

En högteknologisk robotdammsugare med 360° navigation och extra kraftig sugförmåga

 • Timer-funktion: Ja
 • Laddningstid: 150 minuter
 • Fjärrkontroll: Ja

Köp den till ett bra pris här:

12.015,-

Vill du ha en robotdammsugare som städar nästan lika effektivt som en riktigt dammsugare?

Då är Dyson 360 EYE den rätta modellen för dig. Det är nämligen robotdammsugaren med den bästa uppsugningsförmågan som finns tillgänglig på marknaden just nu. Jämfört med många andra tillverkare har Dysons robotdammsugare nästan dubbelt så stark sugförmåga. Detta trots att den är mindre än de flesta andra robotdammsugare. I och med att den har en relativt liten diameter tar roboten inte så mycket plats i hemmet och har lättare att ta sig in mellan stolar och andra möbler.

Vill du gärna ha en smart robotdammsugare som sköter sig själv i största, möjliga utsträckning?

Då gäller det att välja en robotdammsugare som har ett effektivt och intelligent navigationssystem. Dysons robot har en 360° kamera som hjälper roboten att smidigt ta sig runt i ditt hem. Det är ett mycket mer intelligent sätt att navigera på än att som många andra robotdammsugare köra rakt fram tills något slår emot och då vända och köra åt andra hållet. Genom kameran gör den en karta över ditt hem och planlägger den mest effektiva vägen för att rengöra alla ytor. Genom Dysons app kan du sedan se exakt var roboten har städat någonstans. Perfekt både för att ha koll på roboten och kunna fånga upp vilka ställen som roboten har svårt att komma åt.

Genom appen kan du också schemalägga roboten till att städa regelbundet på angivna tider. Därmed kan du alltid komma hem till ett nystädat hem efter jobbet. Du kan också fjärrstyra roboten genom appen utan att du själv behöver vara hemma, t.ex. om du spontant bjuder hem någon på middag och behöver se till att hemmet är ordentligt dammsuget innan du kommer hem. Roboten återvänder automatiskt till laddningsstationen när batteriet börjar bli urladdat och återtar sedan sitt städuppdrag så fort batteriet är fulladdat. Laddningstiden är endast 150 minuter, vilket är relativt snabbt jämfört med andra tillverkare.

Roboten tar sig runt med hjälp av larvfötter liknande dem man kan se på terränggående bandvagnar. Därmed är roboten duktig på att köra på olika typer av material och kan ta sig över mindre hinder som mattkanter och trösklar utan problem. Hela ovansidan är designat för att klara en stöt mot t.ex. ett stolsben utan att vare sig stolen eller roboten far illa. Genom sin påslösa design behöver du inte tänka på att jämt och ständigt köpa nya dammsugarpåsar – det räcker med att tömma dammbehållaren med jämna mellanrum och så är roboten klar att ta upp jakten på dammråttorna.

3/4

IRobot Roomba 980

IRobot Roomba 980

En testvinnande robotdammsugare med HEPA-filter som är enkel att använda

 • Timer-funktion: Ja
 • Antal sidoborstar: 1
 • Max. gångtid: 120 minuter
 • Laddningstid: 180 minuter
 • Virtuell vägg(ar): Ja
 • Fjärrkontroll: Nej

Köp den till ett bra pris här:

6.989,-

7.359,-

Är det viktigt för dig att din robotdammsugare har bevisat sin effektivitet i produkttester?

Då kanske iRobots Roomba 980 är en passande val. Den har nämligen blivit utsedd som testvinnare av det norska nättidningen tek.no. Roomba imponerade stort med sin förmåga att rengöra mattor och fånga upp små smutspartiklar som små riskorn och utspillt strösocker. Roboten är utrustad med en sensor som känner av smutsighetsgraden. Därmed ger den inte upp förrän den är nöjd med resultatet,  dvs. när sensoren inte ger signal om mer smuts på golvet.

Är det viktigt för dig att roboten är enkel att programmera och ställa in efter dina önskningar?

Roomba 980 blev nämligen särskilt rosad för sin användarvänlighet. iRobot appen är enkel att använda och låter dig schemalägga när roboten ska städa. Dessutom medföljer det virtuella väggar, dvs. du kan sätta upp en virtuell vägg där du inte vill att roboten ska köra. Det kan t.ex. passa om du har en walk in-closet med skor stående längs med golvet eller om du har dyrbara vaser på prydnadsbord som du helst inte vill att roboten stöter emot. Då kan du enkelt sätta upp en vägg så att roboten håller sig till det område som du vill att den ska rengöra. Roboten har också en inbyggd trappsensor som förhindrar att den faller ned för trapporna och går sönder.

Roboten har en total arbetstid på 2 timmar så att den kan städa länge och grundligt innan den måste laddas på nytt. Roboten hittar dessutom själv tillbaka till laddningsstationen när batteriet håller på att ta slut. Den laddar under 180 minuter och återtar sedan städningen utan att klaga. Genom appen kan du dessutom få en karta över var roboten har städat. Det ger en bra överblick över vilka ställen som roboten har svårt att nå, så att du antingen kan möblera om eller hjälpa roboten genom att själv dammsuga dessa ställen för hand.

Roomba 980 kan också stoltsera med fina betyg från kundrecensioner. På Pricerunner har modellen fått 4,3 utav 5 stjärnor baserat på över 2000 recensioner. Det talar sitt tydliga språk om modellens popularitet. Det är också en av få robotdammsugare som har ett inbyggt HEPA-filter. HEPA-filtret fångar upp mikroskopiska partiklar i luften som vanligtvis är för små för att fastna i ett vanligt dammsugarfilter. Det är extra bra för allergiker eller dammkänsliga personer som behöver en ren och partikelfri inomhusluft.

4/4

Electrolux PUREi9 Soft Sand Satin Luxe

Electrolux PUREi9

En manörduktig robotdammsugare med tvättbart filter som lätt tar sig över trösklar

 • Timer-funktion: Ja
 • Ljudnivå: 75 dB(A)
 • Antal sidoborstar: 1
 • Max. gångtid: 40 minuter
 • Laddningstid: 180 minuter
 • Virtuell vägg(ar): Nej

Köp den till ett bra pris här:

5.490,-

5.490,-

Är det viktigt för dig att robotdammsugaren klarar att röra sig över trösklar och mellan olika rum?

I så fall kan du titta lite extra på Electrolux Pure i9. Den är nämligen utrustad med ett ClimbForceDrive-system som gör att roboten kan ta sig över hinder på upp till 2,2 centimeter. Om du har några högre trösklar där hemma behöver du alltså inte vara orolig att Pure i9 ska fastna. Roboten har också en bred rengöringsborste som kommer åt att täcka en större yta för varje varv, vilket gör att rengöringen också går fortare.

Vill du gärna slippa byta filter och dammsugarpåsar?

Då passar Pure i9 perfekt – den är nämligen påslös i sin konstruktion. Den stora dammbehållaren kan samla upp till 0,7 liter, vilket är bland de största i klassen. Därmed behöver du inte tömma dammbehållaren så ofta. En annan praktisk funktion är det tvättbara filtret. Du behöver alltså inte köpa ett ny filter – det räcker med att ta av det och tvätta det för att sugeffekten ska vara som ny igen.

Tack vare robotens trekantiga form kommer den lättare åt att dammsuga i hörn och vrår. Vid sidan av ena hörnet sitter dessutom en rejäl sidoborste som hjälper till att skyffla in smuts, damm och grus mot mitten så att det fångas upp av den stora mittborsten. Via Electrolux app kan du ställa in på vilka tider som roboten ska städa, t.ex. varje dag medan du är på jobbet, handlar mat eller tränar. Roboten delar in rummet i zoner och städar sedan varje zon så att den är säker på att täcka hela golvytan. Den känner själv av ifall batteriet behöver laddas och hittar då automatiskt tillbaka till sin laddningsstation. När batteriet är färdigladdat återupptar den dammsugningen där den sist slutade.

I appen kan du också fjärrstyra robotdammsugaren. Om du t.ex. skulle bjuda in några vänner på en spontan middag så kan du med ett enkelt knapptryck se till att hemmet är dammsuget innan du kommer hem och tar emot dina gäster. Pure i9 fick för övrigt högt betyg i ett test av den svenska prylsajten M3 som särskilt gillade att appen var riktigt användarvänlig.

 

Senaste köpguiderna